Mijn andere drive om het tot de eindstreep te halen is om mij in te zetten voor Stichting Ambulance wens. Deze stichting vervult de laatste wens van immobiele terminale patiënten. Iedere keer als ik een vervulde wens op hun website lees bedenk ik me dat een klein gebaar zoveel kan betekenen in de laatste fase van je leven. Nog één keer……. daarheen waar je mooie herinneringen aan hebt of dat laatste wat je met familie zou willen doen. De stichting maakt het mogelijk om met de ambulances, patiënten naar alle uithoeken van Nederland, maar ook over de grens te brengen.  Ze worden niet ondersteund door de overheid en halen hun financiering uit donaties en sponsoracties. Alle donaties worden besteed aan het vervullen van wensen.

Stichting Ambulance Wens is opgezet (2007) als aanvulling op de verzorging van immobiele terminale patiënten. De stichting is er om mensen te helpen die afhankelijk zijn van ambulancevervoer. Er zijn nog teveel patiënten die overlijden zonder dat ze echt alles hebben kunnen afsluiten. Eén van die oorzaken is het onvermogen bepaalde wensen te realiseren doordat de patiënt niet langer mobiel is en andere bestaande voorzieningen hiertoe tekort schieten.

Stichting Ambulance Wens Nederland is a Dutch foundation consisting of 270 medically trained voluntary workers who fulfil last wishes of terminally ill patients. Patients who are immobile and dependent on transport by ambulances. The foundation gives patients transportation and access to the location of their last wish. You can think about, last time to the beach, to a close friend who is also immobile, to a wedding of a family member or to a special personal place. Everybody can sign up for a wish, there are no restriction for age, background or religion.

43223454_2304494006246492_7355291756809682944_n
Nog één keer naar het bos, om van het mooie weer te genieten…..

Ook voor mensen met een levensbedreigende ziekte of een korte levensverwachting kan Stichting Ambulance Wens iets betekenen. Een dag naar het strand, een bezoek aan een  naaste die zelf ook niet meer mobiel is of een bezoek aan een een bepaalde plaats waar de patiënt bijzondere herinneringen aan heeft. Maar ook het maken van een boottocht, bezoek aan een concert of een attractie kan gerealiseerd worden. Patiënten worden onder begeleiding van professioneel ambulance personeel met een ambulance met comfortabele brancard begeleid tijdens deze bijzondere dag.

Er zijn 250 medische vrijwilligers actief binnen de stichting. De stichting ontvangt hun inkomsten van donaties en sponsoracties.

Tijdens de bijeenkomst van de Katholieke Vrouwenbond in Deurne op 11 oktober 2018 mocht ik aan schuiven bij een lezing over Stichting Ambulance Wens. Als opening van de avond werd er een gedicht voor gelezen.

Een gedicht dat heel mooi beschrijft waar deze stichting voor staat. Dicht bij de maatschappij en open voor iedereen die een laatste wens heeft. Hoe groot of hoe klein, de laatste wens van deze persoon om nog één keer………

Kosten nog moeite

Het kost niet zoveel,
iemand een glimlach te schenken,
of een vriendelijke groet,
zoiets kan de zon laten schijnen, 
in het hart van iemand die je ontmoet.

Het kost niet zoveel,
om een hand uit te steken,
om een ander behulpzaam te zijn,
een dankbare blik als beloning,
al was de moeite nog zo klein.

Het kost maar heel weinig,
je arm om een schouder,
of alleen een zachte druk van een hand.
Tis vaak voor de ander of hij even,
in een klein stukje paradijs is beland.

Het kost maar heel weinig,
om een ander te geven,
wat je zelf heel graag ontvangt.
Door liefde te schenken, krijg je het terug,
meer dan je verlangt.

O, die glimlach, die groet,
die arm om je schouder,
de hulp die je bood,
het is zo weinig, maar in wezen is het zo ontzaglijk groot. 

>> Naar de website van Ambulance Wens

>> Motiveer en doneer!