Tijdens het Sport Film Festival in Rotterdam wordt de film ‘All the wild horses’ weer op het witte doek gedraaid. De film was eerder te zien in Leiden waarbij ook alle extra voorstellingen binnen no-time waren uitverkocht.

ALL THE WILD HORSES volgt internationale ruiters van over de hele wereld tijdens hun race tijdens de Mongol derby, ’s wereld langste en zwaarste paardenrace. Tijdens de 1000 km race over de steppe zijn de ruiters op zichzelf aangewezen en navigeren van station naar station, waar ze iedere 40 km van paard wisselen. Vechtend tegen uitdroging, onderkoeling, uitputting, extreme weersomstandigheden, wilde rivieren, bijtende honden en rondzwervende wolven proberen zij de eindstreep te halen.

Filmmaker Ivo Marloh heeft de individuele verhalen van ruiters tijdens de rit vastgelegd in deze film. Wat maakt dat ruiters aan deze, niet geheel ongevaarlijke, race gaan beginnen. Wat proberen ze te bereiken en hoe veranderd de race hun leven.

Tickets te bestellen op Sport Film Festival in Rotterdam

Woensdag 11 april om 22:10 uur

Zaterdag 13 april om 20:45 uur