Nog 35 dagen op de teller, en 35 graden op de thermometer, schrijf ik deze blog…. oh, wat gaat het nu snel. Mijn agenda staat nog bomvol trainings-dingetjes en nog-ff-to-do voordat ik op het vliegtuig stap. In deze blog kijk ik terug naar de afgelopen maand, want stilzitten heb ik zeker niet gedaan.

Maarten van der Weijden, absoluut een voorbeeld!

Ik denk niet dat iemand het gemist heeft. 200 km in het water tijdens het zwemmen van de Elf-Stedentocht. Echt ongelooflijk wat een sportman! Wat hij gepresteerd heeft is echt niet te beschrijven. Nu ikzelf druk aan het trainen ben om mij voor te bereiden, krijg je in de gaten wat Olympische en topsporters hun hele leven doen. Aan die prestatie op dat ene moment is een hele voorbereiding aan vooraf gegaan. Een training waar je alleen zelf aan kunt werken met een coach of trainer. Tijdens dat ene belangrijke moment moet je het dan wel even doen. “Wat een eerste keer niet lukt, probeer je gewoon nog een keer”. En zo is het Maarten!

Gerelateerde afbeelding

  (https://www.11stedenzwemtocht.nl/)

Het kweken van zitvlees

Komt neer op vooral staperdestaperdestap training. Voor uren en uren en uren. Breezer gaat er regelmatig mee op uit, maar om hem alles te laten lopen wordt een beetje veel.  Daarom ben ik op zoek gegaan naar andere paarden om te rijden. Dan is de kracht van Facebook ineens heel erg groot (bedankt Rachel Marty) en krijg je tientallen aanmeldingen van Franse Endurance stallen om hun paarden te komen rijden.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, glimlacht, wolk, lucht, buiten en natuur

Sinds een paar weken rij ik op de paarden van Nicolas Willems en Zoé Snoeck, bij deze alvast een hele dikke dank je wel! In een mooie heuvelachtige omgeving rondom Visé en eens in de week bij Litla Paradis in Lierop. Op mijn kleine IJslandse paardenvrienden. Naast dat ik heel veel leer over gangen en balans op een paardenrug zijn het ook nog eens hele prettige paardjes in omgang.

Sportief bezig blijven

Sinds oktober ben ik met Gerwin Franken bezig om mijn lijf in gereedheid te krijgen. Alles gaat nog steeds heel goed en nu is het een kwestie van onderhouden. Weer of geen weer, we gaan fijn trainen. Of in de sportboetiek of naar de bossen. Natuurlijk heeft Gerwin geen genade…. alles is training.

Maar ook andere vaardigheden komen aanbod

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, glimlacht, staan, buiten en natuur

Samen met Linda ben ik een dagje naar Zuid Limburg geweest om te oefen met kaart, kompas en GPS. Altijd goed om oude kennis weer eens te herhalen, want hoe zat het ook alweer. We werden vriendelijk ontvangen door de mensen van de Nederlandse Klim en Bergwandelen Bond. (https://nkbv.nl/) Natuurlijk met Limburgse vlaai, slecht voor de derby diet, maar wel heel lekker.

In de ochtend hadden we theoretische uitleg en in de namiddag gingen we de geleerde theorie in de praktijk brengen. Super leuk en soms nog best lastig.

Vanuit de Adventurist hebben we een berichtje ontvangen dat alle ruiters dit jaar voorzien worden van een gloednieuw Garmin navigatieapparaat. Nog niet op de markt, we zijn heel benieuwd hoe deze gaat werken. We zijn in ieder geval goed voorbereid, mocht dit gloednieuwe apparaat ons in de steek laten.

Sir Lancelot bodyprotector

Linda en ik gaan veilig op weg tijdens de derby. We hebben beide een bodyprotector gekregen van Sir Lancelot. Tijdens onze warme ‘Pre-ride’ voor de Endurance Marathon Someren uitvoerig getest en goedgekeurd. Zo zijn we goed beschermd als we ongewenst afstappen op de steppe. In juli staat er nog een ‘valtraining’ in de agenda en dan zijn we er helemaal klaar voor.

SirLancelot4
Bodyprotector sponsored by Sir Lancelot

LEENEN ‘2019 Rider’

Deze maand kregen alle deelnemers aan de derby een superleuk pakketje toegestuurd. Met ‘hét’ T-shirt, voorzien van naam en ‘rider’. Als je dat dan voor het eerst in je handen hebt, wordt het toch wel heel erg echt. Brrr… nog een goede maand en dan gaat het echt gebeuren.

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen

Sport-gelletjes en poeders, de zadeltas, een sticker, handig zakmes en sleutelhanger. En alvast een introductieboekje wat je door mag lezen. Toen ik op een avond daarmee bezig was las ik een regel die ik ook in de aardrijksboeken regelmatig tegen kom. Iets waar wij niet altijd bij stil staan. Wat voor ons in Nederland zo vanzelfsprekend is, maar dat absoluut niet overal ter wereld is.

“Mongolia and water is precious. (A point of etiquette while we’re on the subject – don’t wast a drop of the stuff at a Horse Station, it’s extremely bad manners.)”

En dezelfde avond zie je iedereen hun tuintje sproeien, omdat anders het gras geel wordt door de zon….

Stichting Ambulancewens

Vanavond was er een prachtig interview met Kees Veldboer van Stichting Ambulancewens bij RTL4. “Het is niet het geld maar de aandacht die wij aan de mensen willen geven”. Er is echter wel geld nodig om deze stichting te kunnen laten bestaan en vele wensen in vervulling te laten gaan. 275 vrijwilligers staan klaar om vele patiënten een laatste mooie dag te laten beleven. Lees hun verhalen op https://www.ambulancewens.nl/

logo

Wil je een donatie maken om mijn inzamelingsactie voor Stichting Ambulancewens te ondersteunen? Ga dan naar deze pagina: https://www.geef.nl/nl/actie/1000-km-te-paard-mongol-derby-voor-stichting-ambulancewens