“Zware buien trokken over het midden van Mongolië. Vooral de provincies Ovorkhangai en TOV zijn getroffen. Deelnemers aan de Mongol Derby 2019 ondervinden al twee dagen hinder van een lage drukgebied en bewolking boven deze regio. In het bergachtige gebied was veel wateroverlast. De wind is matig. Buien trekken naar het westen weg. In de loop van vrijdag klaart het op en stijgen de temperaturen. De luchtvochtigheid is hoog. Vanaf zaterdag wordt beter weer verwacht voor een langere periode.”

roadmovie

Esther vertrok vanmorgen bij de nomadenfamilie waar ze de nacht heeft doorgebracht en kwam in de loop van de middag aan op HS5. Daar is ze gebleven: opwarmen, kleren drogen, eten, drinken en slapen. Op de roadmovie is te zien hoe nat en koud het is.
We hadden vooraf wat discussie over een regenbroek of rainlegs. Geen van beide ging mee, voor zover ik weet. Gelukkig wel een tweede (droge) rijbroek.
Haar kilometertotaal op de tracker is  ruim 170. Een grote kopgroep zit twee horsestations verder op ruim 200 km, waaronder de Nederlanders Linda van Gorkum en Margreet Voermans.
Anne Binnendijk en Aly van der Meulen zitten bij Esther in de Uurtu. De pointer van de-man-van Nederlander, Mike Field staat tussen HS4 en HS5 op ruim 150 km.

De organisatie, The Adventurists, maakt elke dag een verslag. Te vinden via deze link: https://www.theadventurists.com/adventures/mongol-derby/updates/?fbclid=IwAR12qrb8yg0hTQzBxGXNd-1Kl6F4J260_tHO3cLKM–KeG8-56kjqwjj05k#1
Laat je niet afschrikken door een wit scherm met de tekst “loading”. Scroll naar onderen en click op “More stories”.

MD_dagverslag_2

Na regen komt zonneschijn. Oant Moarn!

Oh ja. Volgens mij zien we Esther ook nog op de startfoto van gisteren…