Net als gisteren is het weer warm. Heel warm. Net als gisteren rijden Esther en Aly van der Meulen (AM) samen op. Fotomodellen in het dagverslag van de organisatie. Met dank aan fotograaf Sarah Farnsworth die waarschijnlijk zelf ook wat verkoeling vindt in het water.
Onze meiden staan terecht een keer in de spotlights want ook vandaag rijden ze voldoende kilometers om uitzicht te houden op een goede finish op dag 10.
De rijdag was een uur korter dan anders omdat de start twee uur werd uitgesteld. Door twee medische evacuaties (uitdroging) gisteravond waren er niet voldoende medisch assistenten terug op het wedstrijdterrein (uitgestrekt over ruim 160 km). In de loop van de dag is de eindtijd van 20:00 uur een uur opgerekt. EL en AM hadden daar precies genoeg aan!

Klassement

Ruiters met te weinig kilometers worden vandaag uit de race gehaald: HS17 is de ondergrens geworden. Dicht bij de bezemwagen rijden Mike Field en Anne Binnendijk op een gedeelde 26e klassering. Esther en Aly staan op een gedeelde 21e plek. Linda van Gorkum rijdt heel stabiel op gedeelde plek 19. Margreet Voermans rijdt op een gedeelde 2e plaats in de achtervolging op koploper Robert Long.


Onze ‘werkelijkheid’ van de ruiters op weg naar HS18 geeft een prachtig lijnenspel op de satellietbeelden van Garmin. Ben verbaasd en blij dat de trackers zo goed blijven werken. Complimenten voor het materiaal en de organisatie!

dag6_twitter_filmpje_el

En weer een filmpje van Esther vandaag: vol energie en levendig vertellend rijdt ze over een ‘kerkhof’… Ik kon het niet goed zien maar waarschijnlijk rijdt ze langs wit gebeente van menselijke of dierlijke resten. Wat daar begraven wordt, komt al snel terug aan de oppervlakte en valt ten prooi aan aas- en beeneters.

Dagelijkse update The Adventurists

Mongol Derby Updates