Champagne vandaag voor 10 ruiters: RL, WN, JB, SB, MV, JH, SCH, ZH, ES and LK. Met Nederlandse Margreet Voermans op een gedeelde derde plaats. Van harte gefeliciteerd!

The derby ain’t over til it’s over!

Het wordt een Nederlands avondje op HS24 met Esther, Aly en Mike in de Urtuu. Vermaakt door veterinair Cozy; dat wordt lachen, zeggen ze…
Linda kampeert tussen HS27 en HS28.
De dag begon voor Aly vervelend met haar eerste val bij het opstijgen. Gelukkig geen schade. Het was opnieuw een warme dag. Door vochtig terrein: rivierbeddingen, vennen en semi moerassen. Soms best wel diep. Esther zag nog de diepe sporen van andere ruiters.


Vandaag weer een steady en dikke 100 km op de teller en drie horsestations. Leuke video van Mike die nu goed mee kan komen.
dag8_mf_video

Mediagekte

Super lieve reacties op Facebook: “De laatste zware dagen…Je kunt het… Doe het voor Breezer en Gidian… Ze wachten op jouw gulle lach en knuffels”, “Nog even volhouden!!! Top prestatie wat jullie leveren! Zet ‘m op toppers!”, “Esther je bent een topper”…
Ze zullen nog even moeten wachten op deze ‘warme douche’ van bemoedigingen en complimenten. In de Urtuu zullen ze weinig meemaken van de mediagekte rondom winnaar Robert Long. “Witness this legend and to see history in action watch our footage live from the finish line, now on our Facebook page @mongolderby.”
The Adventurists zegt: “Bob is niet alleen de oudste, hij heeft beter en sterker gereden en kampeert meer dan wie dan ook. We hebben dit jaar bij de MD een zwaar accent gelegd op navigeren en Bob heeft het absoluut geweldig gedaan. Een man van staal.
Het is mooi om te zien hoe ook veel Mongolen genieten van zijn overwinning: rijvaardigheid, snelheid en persoonlijkheid dwingen er respect af.”
Waarschijnlijk is Bob 70 jaar oud (en niet 71 zoals eerder werd geschreven) en zijn nuchtere commentaar op leeftijd is: “age is just a number…”

Dank weer voor de mooie foto’s Sarah Farnsworth / Mongol Derby.

Een update van de The Adventurists staat hier: https://www.theadventurists.com/adventures/mongol-derby/updates/