Yessssssssssssss gefeliciteerd! Eshter heeft de Mongol Derby 2019 uitgereden. Samen met Aly van der Meulen en Mike Field enkele uren eerder, schrijf je geschiedenis met het goed uitrijden van dit waanzinnige avontuur in Mongolië: 1000 km, 10 dagen, 29 paarden, één lijf! Vrijdag 16 augustus om 6:00 uur.
dag10_finish_video
“Een once-in-a-lifetime experience”, schreef je zelf. We zijn heel benieuwd naar je ervaringen en verhalen.
Geweldig om deze race uit te rijden. Een race waarbij van alles kan gebeuren onderweg en een goede voorbereiding cruciaal is. Trainen, trainen en nog meer trainen heeft je goud gebracht.
Op woensdag 7 augustus stonden 45 ruiters aan de startlijn van de Mongol Derby 2019.  Slechts 27 haalden de eindstreep in de zwaarste race ter wereld over 1.000 km. De deelnemers zijn maximaal getest op het gebied van kracht, doorzettingsvermogen en navigatie.
De 70-jarige Amerikaan Robert Long kwam woensdag 14 augustus omstreeks 11:00 uur als eerste over de finishlijn en werd daarmee de oudste winnaar van de Mongol Derby ooit.
In de 10 dagen durende wedstrijd trotseren de ruiters stortregens, brandende zon, ijskoude temperaturen en onherbergzaam terrein. Dit alles op de rug van de half wilde, harde Mongoolse paarden.

Geniet mee met persoonlijke overwinning

Dankjewel voor de mooie foto’s Sarah Farnsworth / Mongol Derby.