Voor wie de start gisteren heeft gemist, vandaag een herhaling. Alle 35 ruiters hebben na de eerste dag besloten bij de dierenarts te slapen, op vetcheck 2. Lekker makkelijk. Lekker begin.

“Imagine yourself thundering deep into the wilds of Patagonia on horseback. You’ve got your steed and you’re navigating across some of the wildest terrain on Earth attempting to win one of the toughest and most unusual equine challenges in history.” aldus organisator The Equestrianists.

De rijtijd is tussen 8.00 en 18.00 uur, lokale tijd. Dat is bij ons tussen 12.00 en 22.00 uur, Nederlandse tijd!

Naast Esther zijn er nog drie andere deelnemers uit Nederland:

Daniël van Eeden
Daniel kan terugvallen op zijn ervaring met rijden op enkele van de meest ruige en fascinerende plaatsen ter wereld, waaronder Afghanistan en Mongolië. Hij rijdt zijn hele leven lang al paard en tijdens de pandemie werkte hij thuis, wat hem de tijd gaf om dagelijks te rijden, wat hij combineert met hardlopen om ervoor te zorgen dat hij in topconditie is. Hij rijdt om te winnen, maar wil ook graag leren van de ervaring en van de andere ruiters.

Hinke van der Werf
Hinke is een Mongol Derby-veteraan die zevende werd in de 2018. Ze is verpleegkundige en socioloog en werkt als docent en onderzoeker aan de academie voor verpleegkundigen in Groningen. Nu ze bijna klaar is met haar doctoraat, wil ze, zoals ze het zegt, wat “me-time in de wildernis” vinden.

Leonie Menten, Nederland
Patagonië heeft altijd hoog op Leonie’s bucketlist gestaan ​​en ze kijkt er naar uit om het spectaculaire landschap te paard te ervaren. Ze houdt van een uitdaging die haar overlevings- en uithoudingsvermogen op de proef stelt.

Alle deelnemers presenteren zich hier.

Enjoy the ride!

Fotoverantwoording: @sarahfarnsworthfieldsports