Het goede nieuws van het slechte weer is dat we bij de start vanmorgen een goede tussenstand hebben.
HCH mag weg om 8.00 uur;
LHE, RLA 8.26;
RBA, ALA, COR 9.25;
HCO, ABO 9.31;
MHO, MNO 9.42;
ELE, MVO 10.07;
KBR 10.21;
KTH, BJO 10.35;
CJA, MST 11.08;
TEN, SEN, DVE, CCA, PKA, NBL 11.17;
JST, STA, SKE, COU, AFC, ACA, ALC, HVW 11.24;

Marginale verschillen na 4 dagen rijden!

Bekijk de personalia van alle deelnemers hier.

Plateau of death – Meseta de la Muerte

Direct na de start vanmorgen rijden de deelnemers over de ‘hoogvlakte van de dood’. Dit deel van de provincie Santa Cruz bestaat uit meerdere plateaus die poëtisch worden beschreven in het boek van Clemente Onelli, “Climbing the Andes”.
Hij verwijst naar een gebied met brutale ruwheid: “Daarboven omvat het uitzicht onmetelijkheid. Hoge velden van kale basalt waarover de onophoudelijke storm uit het westen passeert zonder een stofkorrel op te werpen: overal de oneindige verlatenheid van de steenwoestijn, soms verscheurd door angstaanjagende en donkere canyons, waar doorheen woeste stromen zich een weg baanden in verre tijden, vandaag verdwenen. Het is de grootste verwaarlozing van de Schepper op aarde; het is een blanco pagina van de schepping, uniek in de wereld en waarop de vloek van de nutteloze woestijn eeuwig weegt.”

Uit de laatste berichten begrijpen we dat Esther deze onheilspellende vlakte heeft overleefd en veilig aangekomen is op vetgate 9 en op weg is naar vetgate 10.
Esther rijdt nog steeds samen met Morgan van Overbroek die onder Belgische vlag rijdt.
Ze lijkt in goed gezelschap want Morgan is voorzitter van de Zwitserse polobond en eigenaar van meerdere poloclubs in Zwitserland en Argentinië; goed bekend met de omgeving en de paarden.

We kijken uit naar een volgende doorkomst…